Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Σύνδεση Τρίκερι Βόλου με την Εύβοια ....Ξεκινούν από αύριο δρομολόγια με το Express Εύβοια 1

Παρθενικό ταξίδι στη γραμμή Πευκί- Αγ. Κυριακή- Τρίκερι- Βόλος, για το «Express Εύβοια 1», από σήμερα Παρασκευή. Η έγκριση για έναρξη των δρομολογίων δόθηκε και η σχετική απόφαση υπογράφεται αύριο από τη διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών και έτσι ο Βόλος και το Τρίκερι αποκτούν σύνδεση με την Εύβοια, με το προαναφερόμενο ταχύπλοο, χωρητικότητας 60 ατόμων. Στόχος να υπάρχει δωδεκάμηνη συγκοινωνία με τα πρώτα δρομολόγια να ξεκινούν από αύριο Παρασκευή.
«Σάρκα και οστά» αποκτά το εγχείρημα του ιδιοκτήτη του Express Εύβοια 1, που θα συνδέσει την Εύβοια με το Τρίκερι και το Βόλο. Εκτός από το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα υπάρχει δρομολόγιο και προς Σκιάθο.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η αντινομάρχης Μαγνησίας Ευη Αδαμάκη μετά από επικοινωνία που είχε με τον ιδιοκτήτη του πλοίου Νικ. Αρμενάκη, τα δρομολόγια ξεκινούν από την Παρασκευή, σε καθημερινή βάση και στόχος είναι να συνεχιστούν και κατά τη χειμερινή περίοδο.
Δρομολόγια θα εκτελούνται μια φορά σε πρωινή και μια σε απογευματινή βάση, στη γραμμή Πευκί- Αγ. Κυριακή- Τρίκερι- Βόλος και το αντίστροφο, ενώ θα υπάρχει δρομολόγιο από Πευκί με προορισμό το νησί της Σκιάθου.
Τα δρομολόγια θα πυκνώσουν στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου, ημέρες κατά τις οποίες θα υπάρχει πανηγύρι στο Τρίκερι.
Η διαδρομή Βόλος Τρίκερι θα διαρκεί περίπου 50 λεπτά της ώρας ενώ το εισιτήριο που ανακοινώθηκε είναι 6 ευρώ από Βόλο προς Τρίκερι. Το Express Εύβοια 1, ένα νέο σκάφος, χωρητικότητας 60 ατόμων θα συνδέσει το Βόλο και το Τρίκερι με την Εύβοια με πρωινά και απογευματινά δρομολόγια. Η δρομολόγηση είναι ελεύθερη αν και υπήρχε η δυνατότητα για ένταξη στις επιδοτούμενες γραμμές.
Σημειώνεται ότι η έναρξη των δρομολογίων είχε τοποθετηθεί για τις αρχές Ιουλίου ωστόσο καταγράφηκε καθυστέρηση όσον αφορά τις εργασίες ναυπήγησης του πλοίου. Το πρώτο ταξίδι θα γίνει αύριο με στόχο τα δρομολόγια να συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου